5 tips på hur du gör succé på jobbet

Alla vill vara en succé på sitt jobb, men det kan vara svårt att uppnå, speciellt om du ska börja på ett nytt jobb. Det kan vara nervöst när man ska ha sina första dag på jobbet, alla vet ju att första intrycket spelar en stor roll. Men när du är ny på jobbet har du lite spelrum. Misstag och ärliga missförstånd kommer att godtas – till en viss gräns.

För att hjälpa dig lugna nervositeten har vi listat de fem bästa tipsen på hur du gör succé på jobbet, speciellt första dagen:

Kom i tid, gå i tid

Du måste vara noga med att vara i tid till jobbet. Det säger mycket om en person som är sen, speciellt första dagen på ett nytt jobb. Försök skapa ett gott intryck och agera inte som att du inte vill vara där. Du ska också undvika att vara den som går sist. Folk kan få intrycket att du inte klarar av ditt jobb och måste jobba över för att hinna.

Ställ frågor

Gör de uppgifter du får men var inte rädd att ställa frågor, det förväntas av dig som nyanställd. Ställ hellre en fråga än att sitta tyst och inte veta vad du ska göra. Genom att ställa frågor verkar du mer intresserad och kommer lära dig jobbet snabbare.

Erbjud din hjälp

Fråga dina medarbetare om det är något du kan hjälpa till med som underlättar för dom. Som ny på jobbet kanske det inte alltid finns så mycket att göra eftersom man inte lärt sig allt än, underlätta då för dina kollegor så kan dom betala tillbaka tjänsten senare. Om du ser att en medarbetare behöver jobba över kan du alltid fråga och erbjuda din hjälp.

Etiketten

Som nyanställd har du kanske inte direkt koll på vad som gäller på arbetsplatsen, försök att ta reda på det innan. Vad är det för klädkod? Brukar man äta ute eller har alla matlåda? Om du har koll på etiketten kommer du lättare komma in i arbetsgruppen.

Var dig själv och umgås med kollegorna

Många är nervösa första dagen på en ny arbetsplats, men det är normalt. Var dig själv och kom ihåg att företaget valt just dig. Hälsa på alla på arbetsplatsen och delta i aktiviteter. Var med och prata om saker ni har gemensamt men undvik skvaller och spydigheter. Bjud på dig själv!

Lycka till!