Är framtidens transportmedel här?

Filmvärlden har länge försökt att förutsäga framtidens transportmedel, allt från flygande bilar till hoverboards. I vissa fall har dom träffat helt rätt – exempelvis självkörande bilar som redan finns med oss. Men många andra idéer, som Marty McFlys hoverboard, är fortfarande bara drömmar.

Så hur kommer egentligen transportens framtid att se ut? Här är några fordon som kan ge en glimt av framtiden.

Zapata Ezfly Jet-Powered Segway

Den nya Zapata Ezfly är en segway för himlen, och drivs av turbinmotorer. Du kan komma upp i över 125 km/h på denna, dessutom är den helt styrd med din kropp. Denna flygande segway är dock fortfarande i ett teststadie för tillfället. Och militären har antagligen första tjing på slutprodukten. Men den ger en bra bild av vad som är möjligt.

Malloy Hoverbike

Det ser ut som en jättedrönare, men Malloy Hoverbike är konstruerad för att transportera en människa. Med en maxhastighet på 95 km/h och en flyghöjd på 3000 m, förstår man att den här drönaren menar allvar. Dessutom kan Hoverbike köras självständigt som en flygande transportör – användbar när du ska köra hem matkassor till exempel. Den är tyvärr inte tillgänglig att köpa ännu, men potentiella köpare kan redan skriva upp sig som intresserad för betaversionen.

JB-11 Jetpack

En jetpack är nog den mest spännande framtidsvisionen. JB-11 från Jetpack Aviation har sex turbojetmotorer, vilket ger dig en tillräckligt kraftig knuff för att skicka dig upp att färdas i 240 km/h. Viktigt att veta är att denna jetpack har automatisk stabilisering för att ge dig bättre kontroll. Det har inte kommit ut något pris för denna ännu, men den senaste versionen gick för 250 000 dollar. Företaget jobbar med en elektrisk jetpack till framtiden, vi ser fram emot det!

 

Det är aldrig lätt att förutsäga framtiden. Men om framtiden ser ut som de här fantastiska videoklippen, kan vi inte vänta!

Läs mer

Läs originalartikeln här