gor-din-egna-smartspegel

Gör din egen SmartSpegel

Max Braun kunde inte hitta någonstans att köpa en SmartSpegel, så han beslutade sig för att bygga en egen istället

Ingenjören Max Braun kände för några år sedan att han ville att sin vanliga badrumsspegel skulle bli mer som den framtid som utlovas i vissa filmer. Tyvärr verkade det inte som någon butik sålde de speglar han var ute efter. Men varje enkild del var dock ganska lätta att få tag på. Så Max bestämde sig för att ta saken i egna händer och skapa sin egna SmartSpegel.

Han beställde en tvåvägsspegel, en bildskärm och kontrollpanel, plus en massa smågrejer. Det blev en del experimentation innan han fick till det färdiga resultatet: se spegeln här!

På höger sida visas tid och datum och till vänster nulägets väder samt vädret för kommande 24 timmar. Under det visas några rubriker från de senaste nyheterna. Om inte vädret är molnigt kommer det finnas en svag färg i användargränssnittet. Men för det mesta är färgerna vita för att förhindra att det blir för distraherande.

Koden bakom det här användargränssnittet är några enkla Android appar, som Väderprognos och nyhetsapp. Andra grejer man kan ha med på spegeln är trafik, påminnelser och i princip allt som har ett så kallat Google Now kort. Tanken är att du inte ska behöver interagera med spegeln, utan den ska automatiskt uppdateras.

Skärmen är bara några millimeter tunn och sitter emellan spegeln och dörren till spegelskåpet. På så sätt ser det fortfarande rent ut och man kan fortsätta använda hela utrymmet inuti spegeln.

 

 Läs mer