hur-har-tekniken-forandrat-vart-beteende

Hur har tekniken förändrat vårt beteende?

Tekniken utvecklas i en fenomenal takt och visar inga tecken på att sakta ner. I massa olika branscher har tekniken hjälpt dagens arbetskraft att arbeta smartare. Men vi arbetar inte bara smartare som en global arbetskraft, utan vi kommunicerar även mer effektivt och blir mer produktiva i vårt arbete. Tekniken har blivit en inflytelserik faktor i vår vardag. Folk kan helt enkelt inte leva utan det.

Modern teknik har gjort det möjligt för oss att kommunicera med folk som är tusentals mil bort genom ett enkelt knapp-klick. Vem skulle att trott för 30 år sedan att vi skulle ha utvecklats i den takt vi gör?

Den genomsnittliga vuxna människan spenderar nu över 20 timmar online per vecka. Det är dubbelt så mycket tid som för 10 år sedan.

Vilken effekt har modern teknik på våra hjärnor?

Det finns två sidor bakom varje historia och med modern teknik, är det den bra och den dåliga. Tekniken har förstört den sociala färdigheten hos många ungdomar på grund av tillväxten av smartphones. University of Michigan har gjort en studie som visar en minskning på 40% i varje definition av empati bland studenter jämfört med 20 år tidigare.

Det finns kontrasterande åsikter om hur tekniken påverkar våra hjärnor.  Neurovetenskapliga experten David Chalmers anser att ny teknik som gör våra liv lättare gör att vi blir mer produktiva.

Tekniken ökar vår kapacitet och ger oss nya sofistikerade sätt att tänka. På ett sätt är det de automatiserande arbete som vi brukade göra för oss själva, men mer noggrant. Det tar saker vi måste göra medvetet och långsamt och får det att hända snabbt och automatiskt.”

Utbildningsteknik blomstrar och blir bara större

Utbildningsteknik är större än någonsin för närvarande. Med hjälp av tekniken kan människor få bättre färdigheter och bli bättre kvalificerade i sitt yrke. Nya verktyg för lärande på jobbet mer spännande för både anställda och arbetsgivare.

E-Learning plattformar och micro-learning tillgodoser nu ett brett utbud av onlinekurser och träning. Arbetsgivare har tagit mer intresse för att mäta framgångsgraden för deras anställdas framsteg.

Gamification kommer att fortsätta växa eftersom det visat sig vara mycket engagerande för anställda. Gamifieringen lägger också till en konkurrensfördel för inlärningsprocessen. Arbetare siktar på att slutföra specifika uppgifter, få emblem och sedan belönas för sina ansträngningar.

Att använda denna teknik ger nya och spännande möjligheter att förändra affärsmål och resultat. Kontinuerligt lärande hjälper medarbetarna att hålla sig uppdaterade i det tekniska landskapet, och håller dem engagerade i sitt arbete.

Hur kommer framtidens teknik att förändra oss?

Läs mer här (källa)