investera-i-karriaren-med-en-ordentlig-semester

Investera i karriären med en ordentlig semester

Sommaren innebär för många av oss vila och tid för att samla energi och omgruppera. Men det behöver nödvändigtvis inte innebära vila från karriären. Att ta en paus från jobbet är en viktig del av vår väg till framgång och på så sätt kan karriären få en ordentlig skjuts trots semestertider.

Vi har tagit del av 4 tips på hur du använder sommaren för att göra framsteg i karriären:

Ta en ordentlig paus

Ledig tid med vila och återhämtning gynnar hälsan och ökar produktiviteten. Men det räcker inte alltid med att bara vara borta från arbetsplatsen, du måste se till att vara helt bortkopplad från dina arbetsuppgifter. För att lyckas med detta krävs planering så att allt flyter på. Ledigheten under sommaren kan vara det som ger kraft för resten av året.

Blicka framåt

Att använda sommaren till att fundera på din karriärutveckling gällande vilka kunskaper och kompetenser du anser dig behöva framöver är en bra idé. Utöver kompetens är det även en bra tid att uppdatera sig på allt annat som händer i din bransch gällande trender och nyheter. Passa på att läsa en inspirerande bok eller en intressant tidskrift som samtidigt innehåller relevant information du kan lära dig av.

Se tillbaka

Sommaren är också en bra tid för att se tillbaka och utvärdera de mål du satt upp, för att sedan använda reflektionerna till att planera resterande tid av året. Vilka mål är fortfaranda relevanta, vilka framsteg har du gjort och vad behövs göras annorlunda?

Sätt nya mål

Använd reflektionerna till att sätta nya tydliga mål för året. Fokusera på att målen ska hjälpa dig göra tydliga framsteg. Med andra ord ska de vara tillräckligt stora men utan att tynga ner eller stressa upp dig för mycket. Fundera över målen, dina möjligheter och vad du har för stöd för att nå dit.

Lycka till med vilandet.

 

Läs mer

Läs våra andra framgångstips här