innovation-netflix-strumpor-pausar-nar-du-somnar

Netflix strumpor pausar när du somnar

Ibland är en serie så bra, att du bara inte kan sluta titta. Och rätt som det är, zzzzz. Netflix strumpor upptäcker när du har somnat till och skickar en signal till din TV och pausar automatiskt serien. Lösningen finns nu tillgänglig för dig även om det krävs lite arbete för att få fram den. Du behöver nämligen skapa lösningen själv.

Att göra dess strumpor från början betyder i princip att man behöver sticka lite samt bygga lite elektronik. Om stickning inte är din grej kan du alltid få hjälp av en stickande kunnig vän eller helt enkelt använda strumpor du redan äger. För att bygga sensorn behöver du förståelse för programmering av elektronik och mikrokontroller, och vara bekväm runt ett lödkolv.

Netflix har byggt deras sömndetekteringssystem på en populär metod som kallas aktigrafi. En accelerometer upptäcker när du har slutat röra på dig under en längre tid och utlöser en signal till din TV som pausar Netflix. När den upptäcker att du har somnat, blinkar en LED-lampa i strumpan röd, som en varning om att paussignalen kommer att skickas till din TV. Varje rörelse kommer att stoppa den från att pausa.

Guide för Netflix-strumpan

Det här är vad du behöver när du ska göra dina Netflix strumpor. Känn dig fri att experimentera.

  • Stickade strumpor
  • Arduino microcontroller
  • IR-lampor
  • LED-indikatorlampa
  • Batteri
  • Moment-knapp
  • Accelerometer
  • 12 ”x 12” bit av filt

För att komma igång, ta en titt på länken här.

När du somnar, måste din strumpa skicka lämpliga signaler till TV: n. Detta kan antingen vara ”stopp”, ”paus” eller strömbrytaren. Netflix TV hade en stoppknapp, så de valde att använda det.

Netflix har gett en grundläggande Arduino skiss för att komma igång här. Du kommer att vilja ändra det för dina IR-signaler och justera tidpunkter och tröskelvärden för att upptäcka sömn.

Netflix använde en filtstöd för att hålla hela elektroniken på plats och täckte dem med ett andra lager för att skydda ledningarna. För att säkra ihop filtstyckena, tog de tygband och några stygn, så sys hela saken i insidan av vår strumpan. Fliken med LED-indikatorlampan hamnar över utsidan av stumpan och behöver bara några stygn för att hålla den på plats.

Nu när du har grunderna, är det fritt fram att somna framför Netflix!

> Läs mer här (källa)