sa-fixar-du-jobbet-med-ratt-linkedin-profil

Så fixar du jobbet med rätt LinkedIn-profil

Vill du öppna dörrarna för nya jobbmöjligheter och öka dina chanser att matcha med drömjobbet, utan att behöva lägga ner särskilt mycket tid på att leta jobb? Idag sker många rekryteringar genom LinkedIn och med en tydlig LinkedIn-profil underlättar du för rätt rekryterare att hitta dig. Du håller även irrelevanta jobberbjudande och InMails borta.

Vi har listat några tips på hur du skapar en bra LinkedIn-profil.

 

Använd LinkedIn-profilen och gör ett enkelt men tydligt CV

Beskriv kortfattat dina tidigare tjänster och förklara vilket ansvar och vilka huvuduppgifter du har haft. Lista eventuella utbildningar, certifieringar eller liknande. Beskriv den kunskap du har med hjälp av nyckelord och kompetenser samt gradera gärna din kompetens inom kunskapsområdena. Be sedan dina vänner och kollegor att intyga dina kompetenser.

 

Skriv din profil riktad till den du vill ska hitta dig

I den personliga sammanfattningen har du chans att kortfattat beskriva din profil och lyfta upp de visioner och mål som du anser särskilt relevanta och viktiga. Försök ta reda på vad din framtida arbetsgivare tycker är viktigt och anpassa din presentation därefter.

 

Använd relevanta nyckelord

Sätt dig in i vilken terminologi som används av din drömarbetsgivare och se till att använda de arbetstitlar samt nyckelord som du tror att rekryteraren skulle använda sig av i sin sökning.

 

Berätta vad du vill utvecklas inom

Var tydlig med vad det är du söker, vad du drömmer om samt vad du önskar utvecklas inom.

 

Välj bild med omsorg

Din profilbild blir det första intrycket för rekryteraren som besöker din sida. Välj den bild som bäst speglar din person utan att den uppfattas oseriös och undvik bilder med andra människor eller motiv som tar fokus.

 

Läs mer

Ta del av våra bästa tips att tänka på inför videointervjun

Vi har listat några saker att tänka på samt några saker att försöka undvika vid starten av ett nytt jobb