FAQ

Våra vanligaste frågor och svar

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om att arbeta som konsult eller att ingå en rekryteringsprocess hos oss. Hittar du inte svaret du söker är du välkommen att höra av dig till oss med din fråga så besvarar vi den så fort vi kan.

Vi arbetar efter två olika typer av urvalsprocesser beroende på vilken typ av tjänst eller uppdrag som du sökt. För vissa tjänster är det en så kallad löpande rekrytering, vilket innebär att urval och intervjuer sker löpande. När du har skickat in din ansökan till en av våra tjänster som har en löpande rekryteringsprocess går våra rekryterare igenom den omgående och matchar den med tjänstens kravprofil. Om en bra matchning gjorts hör våra rekryterare av sig till dig för att boka in dig på en intervju.

För andra tjänster sker urvalet först när annonseringen är avslutad. Detta betyder att rekryterarna går igenom alla ansökningar när annonsen nått sitt slutdatum och intervjuer bokas in därefter. Skulle eventuella frågor eller behov för komplettering uppstå kommer våra rekryterare också att kontakta dig.

Kompetensbaserad rekrytering handlar om att skapa en rekryteringsprocess som är lika för alla där urvalet sker baserat på de specifika kompetenser, erfarenheter och personlighetsdrag som anses mest relevanta för tjänsten. Alla våra rekryteringsprocesser utgår från den kompetensbaserade rekryteringsmodellen. Detta gör att vi minimerar riskerna för diskriminering i rekryteringsprocesserna samt och ökar chanserna att rätt kandidat anställs.

Om du har specifika frågor gällande en tjänst är det bäst att kontakta den ansvariga rekryteraren. På platsannonsen finns telefonnummer och mailadress till den rekryterare som ansvarar för uppdraget. 

Om du har några särskilda frågor kring Snilles rekryteringsprocess eller andra funderingar är du välkommen att ringa 08-562 159 10 eller skicka ett mail till info@snillebemamning.se så hjälper vi dig.

Om det finns flera jobb lediga som du finner intressanta och anser dig kvalificerad till kan du självklart söka flera jobb samtidigt! Du kan också välja att skicka in en spontanansökan till oss, vilket är en öppen ansökan där du uppger vad det är du är intresserad av att jobba med. Våra rekryterare matchar sedan din profil med både befintliga samt inkommande uppdrag och när vi hittar något som matchar vad du letar efter så hör vi av oss.

I vissa av våra uppdrag har företaget/arbetsgivaren valt att vara anonym och inte synas i platsannonsen. Anledningarna till detta kan variera men det kan exempelvis handla om personal- eller organisationsförändringar på företaget.

I dessa fall försöker vi på Snille att uppge så mycket information vi kan om företaget och tjänsten i platsannonsen även fast vi inte namnger företaget. För dig som går vidare i rekryteringsprocessen kommer du självklar få ta del av mer information under processens gång.

Är det något särskilt du vill veta som avgör huruvida du vill söka jobbet överhuvudtaget är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Du hittar kontaktuppgifterna längst ner i varje platsannons.

Vissa tjänster har en så kallad löpande rekryteringsprocess. Detta innebär att urval och intervjuer sker löpande under annonseringen. När du har skickat in din ansökan till en av våra tjänster som har en löpande rekryteringsprocess går våra rekryterare igenom den omgående och matchar den med tjänstens kravprofil. Om en bra matchning gjorts hör våra rekryterare av sig till dig för att boka in dig på en intervju.

Hittar du inte svaret på din fråga? Skicka ett meddelande till oss!

Fyll i formuläret nedan eller skicka ett mail direkt till info@snillebemanning.se så hör vi av oss!

Läs våra artiklar och ta del av inspiration och
tips gällande att söka jobb!

fa-den-basta-starten-pa-nytt-jobb

Så får du den bästa starten på ditt nya jobb

Att börja ett nytt jobb innebär ofta många frågor, funderingar och förväntningar. Både hos dig som nyanställd samt från arbetsgivarens håll. För att få en så bra start som möjligt finns det några saker att tänka på samt några saker att försöka undvika.

Läs mer »